De ce toată lumea ar trebui să poarte șosete din lână?

Dacă nu ai purtat până acum șosete din lână, este timpul să încerci. Fie că vorbim de vreme rece sau caldă, șosetele din bumbac se umezesc și își pierd proprietatea de a proteja piciorul.

Pe perioada iernii când este frig și umiditate ridicată, indiferent cât de călduroase sunt încălțările tale, dacă porți șosete din bumbac, piciorul va transpira și vei ajunge să ai picioare reci și umede.

Pe perioada verii când temperaturile sunt ridicate, picioarele sunt printre primele care transpiră și apare efectul de picioare umede, piele moale și sensibilă, circulație proastă și miros neplăcut.

Soluția în ambele cazuri este să investești în niște șosete din lână. Lâna oferă diverse avantaje spre deosebire de bumbac, cum ar fi:

  • Lâna este un excelent izolator termic. Când este cald afară picioarele nu se supraîncălzesc, când este frig, picioarele rămân calde.
  • Lâna poate absorbi o cantitate mare de umiditate, cu până la o treime din greutatea sa.
  • Datorită lanolinei, fibrele din lână au în mod natural proprietăți antibacteriene și sunt, prin urmare, antifungice și anti-miros neplăcut.
  • Lâna îți păstrează proprietățile izolatoare chiar dacă este udă, ceea ce este perfect pentru picioarele care transpiră repede.
  • Lâna se usucă mult mai repede decât bumbacul și alte materiale sintetice.

Trebuie însă să știi și că șosetele din lână necesită o atenție mai mare atunci când le întreții. pentru a le prelungi durata de viață este bine să le speli la mână sau la programul special pentru lână a mașinii de spălat.

Produs adăugat la wishlist

Respectarea drepturilor clienților și protejarea datelor cu caracter personal reprezintă un angajament important pentru Maia Home. Vom depune toate eforturile necesare pentru a prelucra datele tale în  siguranță. Fii la curent cu regulile pe care le aplicăm și parcurge: Termeni și CondițiiPolitica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și Politica de utilizare cookie-uri .