Îngrijirea produselor din lână

Lâna este o fibră naturală foarte des utilizată în îmbrăcăminte și accesorii textile pentru casă. Tendințele zilelor noastre de a reveni la materiale naturale în tot ceea ce asigură confortul nostru au scos la lumină din ce în ce mai mulți iubitori de lână. Chiar și branduri mari de modă precum Zegna sau Chanel aleg lâna atunci când vor să creeze colecții premium. Așadar este important ca iubitorii de lână să știe cum să o întrețină astfel încât să se bucure de calitățile acesteia mai mult timp.

Lâna este o fibră 100% naturală a cărei viață nu se termină în momentul în care este tăiată de pe animal. O serie de compuși naturali ai lânii o fac să reacționeze în continuare la factorii externi duri precum temperatura și substanțele chimice. Pentru multe persoane întreținerea și spălarea produselor din lână poate fi o adevărată provocare pentru că de obicei produsele din lână intră la apă.

Intrarea la apă a produselor din lână este cauzată de cei doi factori mai sus menționați. Dacă temperatura apei este mai ridicată de 30 grade Celsius sau compușii chimici din detergenți sunt mai duri, fibra de lână se restrânge sau se alterează/decolorează. În funcție de tipul lânii, chiar și diferența de câteva grade de temperatură a apei utilizată la spălare și cea utilizată la clătire provoacă reacția de micșorare a fibrelor.

Iată mai jos câteva sfaturi utile în spălarea și întreținerea produselor din lână Maia Home în funcție de recomandările de pe etichetă.

Spălarea la mână

Dacă eticheta recomandă acest tip de spălare atunci în procesul de spălare, utilizați apă curată cu o temperatură călduță spre rece (aproximativ 30 grade Celsius). Dizolvați în apă un detergent delicat, fără înălbitor (sau special pentru lână). Lăsați aproximativ 10 minute la înmuiat și agitați cu grijă fără a freca, a trage sau a răsuci produsul. Prima clătire trebuie efectuată la o temperatură asemănătoare cu cea de spălare, iar cea de-a doua clătire se poate face cu apă rece. Presați produsul pentru a înlătura excesul de apă, după care întindeți-l imediat la uscat. Dacă produsul este colorat, treceți rapid prin tot procesul de mai sus.

Spălarea la mașina de spălat automată

Pentru produsele ce  permit spălarea la mașină automată, utilizați programul special pentru lână. În cazul în care mașina dumneavoastră nu are un asemenea program, selectați programul pentru rufe delicate, respectând temperatura maximă menționată pe eticheta (30 sau 40 de grade Celsius). Cantitatea de rufe din cuva mașinii trebuie să fie una redusă (aproximativ 1/3 din cuvă).

Curățare chimică profesională

Dacă eticheta produsului recomandă curățarea chimică atunci se poate aplica procesul normal de curățare. Detergenții comerciali pe bază de solvent pot fi utilizați cu anumite restricții.

Călcarea

Dacă eticheta produsului menționează că este permisă călcarea sa, asigurați-vă că fierul de călcat nu are o temperatură mai mare de 150 grade Celsius (setați pe treapta lână/mătase/poliester/vâscoză). Pot fi folosiți aburii, dar la jet redus. Nu presați cu fierul de călcat și nu insistați.

Important de știut:

  • pentru că la fabricarea produselor Maia Home se utilizează lână naturală ce poate avea un ușor miros specific, vă recomandăm să aerisiți produsul cu 24/48h înainte de utilizare.
  • produsele din lână nu se albesc, evitați produsele de albire și detergenții care conțin înălbitor.
  • pilotele/plăpumile și pernele cu umplutură din lână se curăță de pete doar local, cu o cârpă și puțină soluție de îndepărtat petele pe bază de oxigen activ. Produsul nu se spală. Folosiți produsul înfățat.
  • se recomandă aerisirea săptămânală a produselor pentru pat pentru a oferi posibilitatea lânii să elimine umiditatea și mirosul reținut la interior.

Produs adăugat la wishlist

Respectarea drepturilor clienților și protejarea datelor cu caracter personal reprezintă un angajament important pentru Maia Home. Vom depune toate eforturile necesare pentru a prelucra datele tale în  siguranță. Fii la curent cu regulile pe care le aplicăm și parcurge: Termeni și CondițiiPolitica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și Politica de utilizare cookie-uri .