Proprietățile lânii

Lâna naturală pură cu ale sale proprietăți termoizolante a fost folosită de secole, atât în zonele cu climat rece, cât și cald. Lâna nu doar că are un aspect foarte plăcut, ci are și nenumărate beneficii practice.

100% Naturală - Lâna este produsă anual în întreaga lume de oi îngrijite special pentru a oferi o calitate superioară acesteia.

Reglează umiditatea - Fibrele din lână merino pot absorbi cantități mari de umiditate, pe care apoi o îndepărtează pentru a se evapora. Astfel vei putea folosi produsele din lână fără a fi predispus la transpirație.

Antistatică – Pentru că are capacitatea de a absorbi vaporii de umezeală, lâna nu creează electricitate antistatică. Astfel pătura, îmbrăcămintea, pilota din lână nu se va prinde de corpul tău așa cum se întâmplă cu alte materiale sintetice.

Reglează temperatura - Spre deosebire de materialele sintetice, lâna Merino este o fibră activă care reacționează la modificările temperaturii corpului. Astfel aceasta vă va ajuta să vă păstrați căldura corpului atunci când temperatura este scăzută și să vă răcoriți atunci când temperatura este ridicată.

Rezistentă la murdărie - Fibrele din lână Merino au un strat exterior de protecție natural numit lanolină care ajută la prevenirea absorbției petelor. Și pentru că lâna Merino nu se electrizează, atrage mai puțin praf și scame.

Rezistentă la mirosurile neplăcute – Datorită capacității lânii de a absorbi umezeala, vei transpira mai puțin. Mai mult decât atât, lâna Merino absoarbe chiar și mirosul de transpirație care este eliberat după spălare.

Moale - Fibrele de lână Merino sunt extrem de fine, îndoindu-se mult mai ușor decât fibrele de lână tradițională, mai groase. Acest lucru face ca lâna Merino să se simtă moale și fină la atingere. Gradul de flexibilitate este mai mare, ceea ce în conferă durabilitate în timp.

Antialergică – S-a demonstrat la nivel mondial că persoanele care au dezvoltat o alergie la lână sunt în număr foarte mic. Aceste persoane suferă de fapt de alergie la lanolină, un compus al fibrei de lână ce se regăsește și în alte produse și se manifestă cu o iritație și înroșire la nivelul pielii. Persoanele cu piele sensibilă care se irită, nu prezintă de fapt o reacție alergică la lână. Mâncărimea nasului și strănutul atunci când porți lână, cel mai sigur sunt provocate de bacteriile, praful și acarienii din lână.

Biodegradabilă - Ca și alte materiale 100% naturale, lâna este biodegradabilă. Aceasta conține un procent ridicat de nitrogen ceea ce duce la descompunerea sa în aproximativ un an, eliberând lent substanțe nutritive înapoi în pământ. Fibrele sintetice precum poliesterul sau nylonul au nevoie de 40 de ani pentru a se descompune. Alegând lâna, vei contribui la diminuarea poluării Planetei.

Produs adăugat la wishlist

Respectarea drepturilor clienților și protejarea datelor cu caracter personal reprezintă un angajament important pentru Maia Home. Vom depune toate eforturile necesare pentru a prelucra datele tale în  siguranță. Fii la curent cu regulile pe care le aplicăm și parcurge: Termeni și CondițiiPolitica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și Politica de utilizare cookie-uri .