9 trucuri de a te răcori în nopțile de vară

Cu toții suferim atunci când temperaturile depășesc 25°C în dormitor. Transpirația, senzația de înăbușire, insomnia fac din nopțile prea calde de vară un coșmar. Și totuși există câteva trucuri care să te ajute să ai un somn mai liniștit.

  1. Alege bumbacul – renunță la lenjeria și pijamalele din satin, mătase sau poliester și înlocuiește-le cu bumbac (organic pe cât posibil) care este un material ce permite aerului să circule.

  2. Deschide geamurile – dormi cu geamurile deschise și folosește un ventilator îndreptat spre ele care să scoată afară aerul fierbinte din cameră.

  3. Răcorește-ți pulsul – înainte de culcare aplică pe încheieturi, gât și spatele genunchilor comprese reci. Clătește-ți picioarele cu apă rece pentru a îmbunătăți circulația și a te ajuta să te relaxezi mai repede.

  4. Bea apă – transpirația și agitația în timpul somnului poate fi provocată de deshidratare. Bea un pahar plin cu apă înainte de culcare.

  5. Alege lâna – lâna este perfectă atunci când este cald deoarece are proprietatea extraordinară de a regla temperatura corpului mult mai eficient decât poliesterul sau penele/puful. Aceasta va atrage umiditatea și va reduce transpirația și disconfortul.

  6. Deconectează aparatura electrică – telefonul, televizorul, încărcătoarele și alte produse conectate în permanență la curentul electric, degajă căldură. Scoate-le din priză pentru a reduce sursele de căldură.

  7. Evită să mănânci mult și târziu – o cină ușoară se digeră mai repede spre deosebire de o cină consistentă care presupune o digestie mai greoaie și un surplus de energie care produce căldură din interiorul corpului.

  8. Îndepărtează pernele decorative – lasă patul cât mai liber și alege doar strictul necesar. Renunță la pernele decorative și la jucăriile de pluș (înlocuiește-le cu jucării din lână și bumbac) din patul copilului deoarece acestea rețin la interior căldura.

  9. Folosește o protecție pentru saltea – majoritatea saltelelor sunt realizate din materiale sintetice, un mediu propice pentru dezvoltarea de bacterii și microbi. Iar când temperaturile cresc, riscul apariției iritațiilor și alergiilor este și mai mare. Folosește o protecție de saltea din lână care va crea o barieră termică și sanitară eficientă între saltea și corpul tău.

Produs adăugat la wishlist

Respectarea drepturilor clienților și protejarea datelor cu caracter personal reprezintă un angajament important pentru Maia Home. Vom depune toate eforturile necesare pentru a prelucra datele tale în  siguranță. Fii la curent cu regulile pe care le aplicăm și parcurge: Termeni și CondițiiPolitica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și Politica de utilizare cookie-uri .