Cum influențează perna somnul și sănătatea ta

Transpirația din timpul nopții în zona gâtului care se încăpățânează să apară indiferent de anotimp este accentuată de umplutura pernei. Durerile musculare ale gâtului și umerilor sunt date de gradul de fermitate și umiditate, iar diversele afecțiuni ale tenului (acnee, dermatita etc.) sunt provocate și accentuate de suprafața pe care dormi.
Iată cum fiecare umplutură în parte influențează cantitatea de umezeală.

Pernele cu umplutură din fibră sintetică (burete, vatelină, memory foam etc)

Pernele cu umplutură din burete sau vatelină ar fi bine să fie utilizate strict ca perne decorative dacă nu aveți o alternativă naturală. Pernele cu memory foam deși uneori sunt recomandate în diverse afecțiuni ale mușchilor/oaselor acestea sunt realizate totuși din material sintetic ce impactează negativ pielea și părul și chiar și mușchii și articulațiile pe termen lung. Oricare din aceste materiale nu absorb deloc umiditatea, ba chiar ajută la producerea sa. Într-un mediu umed se dezvoltă rapid și în cantitate mare bacterii, mucegai și fungi ce provoacă alergii, astm bronșic și probleme ale pielii. Singurul avantaj este ca în timp își păstrează forma și sunt mai rezistente, dar trebuie să luați în considerare faptul că oricum ar fi, perna trebuie schimbată o dată pe an.

Pernele cu umplutură din puf și pene

Pernele din puf și pene sunt varianta tradiționala a pernelor 100% naturale. S-au dovedit eficiente de-a lungul timpului, practice și durabile. Umplutura din pene este mai fermă și poate fi modelată după bunul plac atunci când dormi. Umplutura din puf este mai moale, mai plăcută la atingere și are un grad de rigiditate mai redus și iese mai greu prin husă. Calitativ, pernele din puf sau cu un conținut cât mai mare de puf sunt cele mai bune. Trebuie să știi că cele mai bune pene sunt cele provenite de la gâștile de apă din Ungaria, special crescute pentru penajul lor alb, moale și plăcut la atingere. O pernă cu umplutură din puf absoarbe foarte bine umiditatea și o elimină la exterior. Pentru reîmprospătare, pernele din puf și pene pot fi spălate.

Îți recomandăm Perna Virgin Satin cu umplutură 90% puf și 10% pene, fabricată în Ungaria.

Pernele cu umplutură din lână

Pernele cu umplutură din lână merino sunt mai ferme și sunt recomandate mai mult persoanelor ce dorm pe spate sau pe burtă. Lâna merino vine la pachet cu o grămadă de avantaje pentru corpul tău: menține o temperatură potrivită de fiecare dată când dormi pe ea, este rezistentă la acarienii de praf, reducând astfel apariția alergiilor, atenuează durerile cervicale, absoarbe umiditatea și o elimină la exterior. Pernele cu umplutură din lână trebuie aerisite frecvent și nu se recomandă a fi spălate deoarece lâna își modifică structura în contact cu apa.
Îți recomandăm Perna Organic cu umplutură din 100% lână merino și husă din bumbac organic, fabricată în România.

Husa pernei

Când vine vorba de husa pernei, pe lângă faptul că aceasta trebuie să fie 100% naturală, din bumbac, este recomandat să ții cont de calitatea acestuia, cât de gros și des este, pentru a nu permite umpluturii să iasă prin țesătură sau să migreze excesiv pe timpul nopții. Bumbacul organic este cea mai sănătoasă variantă. Îți recomandăm să folosești întotdeauna fețe de pernă 100% naturale precum bumbac și mătase. Cu cât fața de pernă este mai fină, cu atât tenul și părul îți va fi mai puțin afectat de frecarea excesivă din timpul nopții. Fața de pernă din mătase este cea mai bună opțiune pentru piele și păr deoarece este hipoalergenică, este extrem de plăcută la atingere, păstrează perna rece, tratează acneea și dermatitele.
Așadar pentru sănătatea și confortul tău alege o pernă cu umplutură naturală, dormi pe o suprafață 100% naturală și schimba perna o data pe an.
Produs adăugat la wishlist

Respectarea drepturilor clienților și protejarea datelor cu caracter personal reprezintă un angajament important pentru Maia Home. Vom depune toate eforturile necesare pentru a prelucra datele tale în  siguranță. Fii la curent cu regulile pe care le aplicăm și parcurge: Termeni și CondițiiPolitica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și Politica de utilizare cookie-uri .