Achiziționarea produselor pentru pat din lână este o investiție smart pe termen lung. Dar știi la ce să te uiți atunci când cumperi o pilotă din lână? Nu toate pilotele din lână sunt la fel de eficiente. Ți-am pregătit un ghid care să te ajute să alegi pilota potrivită pentru tine și cei dragi.

Pentru a putea alege pilota de lână care ți se potrivește este util să știi cum funcționează aceasta. Lâna este surprinzător de eficientă atunci când vorbim de reglarea temperaturii: iarna încălzește și vara răcorește. Umiditatea produsă de corp este absorbită și eliminată la exterior, menținând un pat uscat. Pentru că te simți mai confortabil, nu te vei mai trezi în timpul nopții și vei fi mai odihnit.

Puteți vedea mai multe informații despre proprietățile lânii aici.

Compoziția materialului

Când achiziționezi o pilotă din lână este bine să verifici dacă nu conține materiale sintetice. Atunci când pe o pilotă din lână există mențiunea că poate fi spălată, verifică dacă la interior există un interstrat sintetic. Acesta este introdus de obicei pentru a menține fibrele la interior și a permite spălarea fără ca lâna să se ude. De ce este bine să verifici? Pentru că dacă există un astfel de strat, proprietățile lânii vor fi egale cu 0. Acel strat sintetic nu va lăsa umiditatea să circule, nu va permite lânii să regleze temperatura și pilota nu se va mula pe corp.

Materialul exterior trebuie să fie 100% bumbac deoarece materialele naturale maximizează performanța lânii. Totodată este important ca gradul de finețe a țesăturii să fie cât mai mare pentru ca lâna să rămână la interior. Pilotele Organic au la exterior bumbac organic care este o fibră ce nu provoacă alergii și iritații și provine din surse ce nu intră în contact cu pesticide toxice, plante modificate genetic sau fertilizatori sintetici.

Temperatura din încăpere

Pilotele sunt automat asociate cu perioada rece a anului, însă trebuie să știi că există o clasificare a gradului de încălzire a unei pilote astfel:

  • Nivel 1 (vară): se potrivește pentru o temperatură a încăperii între 23-26°C
  • Nivel 2 (primăvară-toamnă): se potrivește pentru o temperatură a încăperii între 21-24°C
  • Nivel 3 (primăvară-toamnă): se potrivește pentru o temperatură a încăperii între 20-23°C
  • Nivel 4 (iarnă): se potrivește pentru o temperatură a încăperii între 19-22°C
  • Nivel 5 (iarnă): se potrivește pentru o temperatură a încăperii între 17-22°C
  • Nivel 6 (iarnă): se potrivește pentru o temperatură a încăperii între 15-20°C

Dimensiunea patului

Când vine vorba de dimensiunea pilotei, trebuie să ai în vedere că aceasta e bine să fie mai mare decât dimensiunea patului pentru a te bucura de căldura sa pe tot parcursul nopții. Pentru că de-a lungul unei nopți ne schimbăm poziția de aproape 40 de ori, pilota se va mișca riscând ca anumite părți ale corpului să rămână dezvelite. Acest lucru se întâmplă și mai des atunci când nu dormiți singuri. Iată ce dimensiune este recomandat să alegi pentru pilotă în funcție de dimensiunea saltelei.

Dimensiune saltea Dimensiune pilotă
90 x 200 cm 150 x 200 cm
140 x 200 cm 200 x 200 cm
160 x 200 cm 240 x 220 cm
180 x 200 cm 260 x 220 cm

Acum ai la dispoziție toate informațiile să faci alegerea cea mai potrivită. Alege-o pe cea care ți se potrivește perfect.

Produs adăugat la wishlist

Respectarea drepturilor clienților și protejarea datelor cu caracter personal reprezintă un angajament important pentru Maia Home. Vom depune toate eforturile necesare pentru a prelucra datele tale în  siguranță. Fii la curent cu regulile pe care le aplicăm și parcurge: Termeni și CondițiiPolitica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și Politica de utilizare cookie-uri .