Lâna și somnul

Somnul este esențial pentru a avea parte de o viață sănătoasă și echilibrată. S-a demonstrat în nenumărate studii că absența somnului poate avea efecte nocive pe termen lung asupra sănătății. Duce la dezvoltarea unor boli de inimă și creier, crește riscul de obezitate, de depresie, iar copiii vor fi afectați din punct de vedere emoțional.

Dormi mai mult și mai bine

Există dovezi clare că materialele din care sunt fabricate așternuturile, pernele, pilotele și păturile ce intră în contact cu tine, influențează foarte mult calitatea somnului. O metodă rapidă, la îndemână și recomandată de toți medicii este de a alege doar materiale naturale pentru patul tău. Produsele din lână și bumbac se numără printre acestea.

Un studiu recent condus de Universitatea din Sydney a arătat că perioada de somn adânc a crescut atunci când participanții la studiu au dormit înveliți cu o pătură din lână. De asemenea aceștia au declarat că s-au simțit mult mai odihniți a doua zi când s-au trezit. Cercetătorii au concluzionat că lâna izolează mai bine, absoarbe umiditatea, dispersează punctele de presiune și liniștește ritmul cardiac.

Somnul bebelușilor

În urma unor studii desfășurate pe nou-născuții subdezvoltați care au dormit pe o protecție de saltea din lână, s-a observat că aceștia au luat în greutate cu până la 61% mai mult, în aceeași perioadă, față de bebelușii care au dormit pe bumbac. Mai mult, bebelușii care au dormit pe lână au fost mult mai liniștiți și au plâns mai puțin față de bebelușii care au dormit pe bumbac.

Oamenii de știință cred că lână îmbunătățește somnul pentru că absoarbe transpirația, păstrând pielea uscată pe tot parcursul nopții.

Într-o cercetare efectuată la Institutul Holstein din Germania s-a demonstrat că păturile din lână absorb cu până la 50% mai multă transpirație față de păturile din acryl. În același timp, când dormi învelit cu o pătură din lână, microclimatul din pat menține o valoare confortabilă a umidității, drept dovadă că pijamalele celor care au folosit pătura din lână au rămas uscate pe tot parcursul nopții.

Proprietatea lânii de a absorbi umiditatea derivă din capacitatea hidrogenului de la nivelul moleculelor fibrei de a atrage moleculele de apă, degajând o cantitate foarte mică de căldură. Lâna poate absorbi umiditate cu până la 30% din greutatea sa fără să se simtă udă la atingere.

Este important să ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale și să acorzi mai multă atenție materialelor care intră în contact cu organismul. În zilele de astăzi trăim înconjurați de foarte multe materiale sintetice care în timp își vor face simțite efectele negative precum: dureri musculare, dureri articulare, insomnii, alergii, stres, boli la nivelul pielii etc. Senzația de confort dată de textura materialelor sintetice este una falsă care nu va face altceva decât să contribuie la un stil de viață nesănătos.

Daca folosești o saltea sintetică, alege o protecție de saltea naturală, din lână pentru a regla temperatura. Dacă folosești o pilotă sau o pernă cu umplutură sintetică, riști să transformi cele câteva ore de somn într-un adevărat chin pentru corpul tău. În schimb dacă alegi o pernă și o pilotă cu umplutură din lână, corpul tău se va simți confortabil, iar tu vei avea mai multă energie și vitalitate.

Alege să investești în sănătatea ta pe termen lung.

Produs adăugat la wishlist

Respectarea drepturilor clienților și protejarea datelor cu caracter personal reprezintă un angajament important pentru Maia Home. Vom depune toate eforturile necesare pentru a prelucra datele tale în  siguranță. Fii la curent cu regulile pe care le aplicăm și parcurge: Termeni și CondițiiPolitica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și Politica de utilizare cookie-uri .