- 0 likes
- 2028 views
Procedați corect studiind și respectând acest ghid de utilizare și de întreținere a produselor noastre. Urmând aceste sfaturi veți asigura o mai bună calitate și durată de viață a produsului ales.
13+1 sfaturi despre spălarea și curățarea produselor Maia Home:
1. Studiați informațiile privind întreținerea articolelor de pe eticheta cusută pe produs. Nu îndepărtați această etichetă deoarece poate oferi informațiile necesare curățătoriilor profesionale. Produsele își pierd garanția în cazul în care eticheta de întreținere este înlăturată.
2. Dacă eticheta de întreținere permite spălarea, produsul poate fi spălat doar conform instrucțiunilor menționate. Asigurați-vă că veți folosi un detergent delicat, cu PH neutru (ex. detergent pentru lână). Nu folosiți balsam de rufe. În cazul spălării profesionale, solicitați utilizarea de substanțe industriale de curățare adecvate.
3. Este recomandat să folosiți o mașină de spălat cu o capacitate potrivită, un uscător de rufe/compartiment de uscare corespunzător. Înaintea spălării trebuie luată în considerare nu doar greutatea netă a produsului ci una substanțial mai mare deoarece în timpul spălării produsul absoarbe multă apă.
4. Este important de menționat că după spălarea produsului, produsul să se usuce/întindă la uscat în cel mult 2-3ore. La uscare, în general, nu este necesar să optați pentru o temperatură scăzută sau pentru mișcări delicate. Prin selectarea parametrilor adecvați trebuie să ajungeți la programul de uscare optim prin care se realizează uscarea în cel mai scurt timp posibil (în conformitate cu instrucțiunile de pe eticheta de întreținere).
5. În timpul uscării mișcați în mod repetat produsul. În cazul în care eticheta cu instrucțiunile de întreținere a produsului permite utilizarea uscătorului de rufe, se recomandă la în tamburul uscătorului să puneți câteva perechi de încălțăminte de copii albe și curate sau câteva mingi de tenis curate. Din când în când opriți mașina în siguranță, scoateți produsul, întoarceți-l, reîncărcați și continuați procesul de uscare.
6. Prin alegerea unui program de spălare și uscare neadecvat, materialul din care este confecționat produsul se poate șifona. Cu toate acestea, nu călcați produsul decât dacă eticheta de întreținere permite acest lucru.
7. În procesul de spălare nu este necesară folosirea temperaturilor ridicate. Dezinfectarea produselor nu se datorează temperaturii ridicate la spălare ci prin intermediul uscării rapide la o temperatură corespunzătoare (metoda cea mai frecventă de utilizată pentru dezinfectarea produselor pentru pat prin procesul de uscare este folosirea uscătorului de rufe pentru cel puțin 20 minute la temperatura de 60°C). Prin spălarea la temperatură joasă veți economisi energie și totodată veți prelungi durata de viață a produsului.
8. Precum temperatura aerului, umiditatea din cameră are un rol important din punct de vedere climatic. Mediul optim de somn în cazul adulților sănătoși este la o umiditate de 40-50%. Umiditatea aerului prea mare nu este sănătoasă deoarece poate favoriza apariția agenților patogeni, acarieni și fungi. Condițiile climatice optime vă pot ajuta la păstrarea calității produselor pentru pat.
9. Este recomandată aerisirea în mod frecvent a pilotei și pernei pentru a reduce umiditatea acumulată în timpul somnului. Aerisind frecvent puteți evita spălarea frecventă a produsului.
10. În general, materialele naturale au un strat protector asemănător cu ceara care are rolul de a respinge murdăria.
11. La spălarea produselor din lână nu recomandăm utilizarea mașinii de spălat rufe deoarece spălarea lânii necesită o procedură foarte delicată și totodată utilizarea unor detergenți speciali. Indicat este să folosiți spălarea chimică! Lâna special lavabilă trebuie spălată cu apă la temperatura recomandată folosind doar un detergent special creat pentru lână, iar uscarea se va face cu maximă prudență.
12. Este recomandată schimbarea lenjeriilor de pat cel puțin o dată la 14 zile, spălate și curățate conform instrucțiunilor.
13. dacă nu dispuneți de aparatură care să nu permită deteriorarea articolelor, folosiți aparatura industrială de la spălătoriile profesionale.
14. Simbolurile obligatorii folosite pe etichetele produselor noastre și explicațiile acestora:
Spălarea: În general, este descris ca o cuvă umplută cu apă. Dacă produsul se poate spăla la mașină, atunci veți vedea puncte sau numere în simbolul cuvei, reprezentând temperatura maximă recomandată: un punct înseamnă 30°C, două puncte 40°C și patru puncte 60°C. În cazul în care vedeți o linie trasă sub cuvă, înseamnă că produsul trebuie spălat la un ciclu sintetic, în timp ce două linii reprezintă ciclul de spălare blândă sau de lână. Dacă găsiți simbolul de spălare manuală pe eticheta de îngrijire a țesăturii articolului, spălați articolul manual la 40°C sau mai puțin sau utilizați programul de spălare manuală a mașinii de spălat.
Înălbirea: Triunghiul gol este simbolul înălbirii cu clor și peroxid - înălbirea este permisă. Simbolul cu două linii oblice la interior însemnă că nu puteți folosi înălbitori pe bază de clor. Dacă în interiorul triunghiului apare simbolul CL atunci este permisă clorinarea.
Uscarea: Simbolul ce reprezintă un cerc într-un pătrat arată că uscarea în mașină este permisă, iar punctele indică temperatura de spălare. Liniile drepte din interiorul pătratului indică lăsarea la uscare al articolului pe plan vertical sau orizontal.
Călcarea: punctele din interiorul simbolului fier de călcat indică temperaturile posibile de călcare. Un singur punct arată o călcare la 110°C, două puncte ne indică o temperatură moderată de 150°C, trei puncte ne arată că procedeul de călcare se realizează la temperatura de 200°C, iar permiterea sau interzicerea folosirii de abur este indicat prin linii trasate în partea de jos a simbolului.
Curățare chimică: Curățarea chimică este simbolizată pe etichetele produselor printr-un cerc, iar substanțele chimice utilizate sunt indicate prin litere. aceste simboluri furnizează informații utile celor de la curățătoriile profesionale.