5 mituri despre lână


Un stil de viață sustenabil în care îți propui să folosești produse naturale vine la pachet și cu multe mituri. Una dintre cele mai răspândite fibre naturale mitice este lâna, despre care se spune că provoacă alergii, este complicat de îngrijit și se găsește greu.
Vrem să risipim aceste mituri!


Mitul 1: cu o pătură din lână vei transpira mai mult

Fibrele sintetice nu permit deloc aerului să circule și se formează în foarte scurt timp umiditate, ca într-o pungă.
Lâna în schimb are o structură ce permite corpului să respire, să se ventileze. Astfel transpirația se reduce semnificativ și o mare parte este absorbită de lână, eliminând mirosurile neplăcute.


Mitul 2: lâna e doar pentru iarnă

Asociem automat lâna cu senzația de căldură și confort pe care ți-o oferă iarna. Și într-adevăr lâna te încălzește în doar câteva secunde pentru că are o proprietate uimitoare: termoreglarea.
Atunci când te învelești în lână, temperatura corpului tău se stabilizează și rămâne așa pe tot parcursul somnului, fie că temperatura în cameră este mai scăzută sau mai ridicată decât confortul tău termic.

Mitul 3: lâna este aspră

Majoritatea ne amintim de șosetele din lână aspră împletite de bunici sau de plapuma grea. Ele foloseau lână brută curățată și spălată manual.
Tehnica de prelucrare a evoluat foarte mult. Pentru produsele care intră în contact cu pielea este selectată doar lâna merino, extrem de fină și flexibilă care se simte fină la atingere și ușoară.
Dacă dorești un grad de finețe și mai mare, poți alege un amestec de lână merino cu păr de cămilă, cașmir sau alpaca.


Mitul 4: lâna este complicat de îngrijit

O altă prorietate minune a lânii este autocurățarea. Lâna absoarbe umiditatea și mirosurile pe care le elimină atunci când este aerisită. Astfel ține la distanță microbii și ciupercile care se dezvoltă într-un mediu umed.
Nu recomandăm utilizarea produsele din lână care permit spălarea de nenumărate ori. Acestea au trecut printr-un proces chimic nociv ce a îndepărtat lanolina și a distrus structura naturală a lânii anulându-i astfel proprietățile benefice.


Mitul 5: alergie la lână

Conform studiilor recente, alergia la lână este foarte rară - aprox. 1 persoană din 100.000 suferă de alergie.
Fibra de lână 100% naturală nu provoacă alergii, dar fiind mai aspră, provoacă iritații ale pielii sensibile.
Mulțumită noilor tehnologii de prelucrare a lânii, produsele actuale se bucură de o mai mare finețe.
Produsele Maia Home sunt realizate din lâna merino extrem de fină cu certificare Woolmark și OekoTex.
Produs adăugat la wishlist

Respectarea drepturilor clienților și protejarea datelor cu caracter personal reprezintă un angajament important pentru Maia Home. Vom depune toate eforturile necesare pentru a prelucra datele tale în  siguranță. Fii la curent cu regulile pe care le aplicăm și parcurge: Termeni și CondițiiPolitica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și Politica de utilizare cookie-uri .