Îngrijirea produselor din mătase

Mătasea este o țesătură de lux, renumită pentru proprietățile sale naturale de a ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Mătasea are, de asemenea, numeroase beneficii pentru sănătate, deoarece este un material natural hipoalergenic. Toate produsele din mătase Maia Home sunt realizate din cea mai bună mătase Mulberry. Datorită naturii foarte delicate a acestei țesături sofisticate,  îngrijirea produsele din mătase necesită o mai mare atenție.

Mătasea este renumită și pentru rezistența sa în timp atunci când este îngrijită corect. Îți prezentăm mai jos câteva sfaturi și instrucțiuni de îngrijire a produselor din mătase Maia Home.

Fețele de pernă și pijamalele

În mod tradițional, mătasea se spală doar manual și prin curățare chimică, însă mătasea mai bună calitativ se poate spăla și la mașină, cum este și cazul produselor Maia Home. Atunci când speli un produs din mătase trebuie să ții cont de detergent și de temperatură.

Folosește întotdeauna un detergent lichid cu PH neutru și / sau un balsam de rufe delicate. Mătasea este o fibră naturală și spălarea cu un detergent prea acid sau alcalin poate face ca aceasta să se întărească de la prima spălare. Verifică dacă pe detergentul tău se specifică nivelul PH-ului sau alege unul pe care se specifică că este recomandat și pentru mătase. Nu utiliza produse de înălbire.

Un alt factor important este temperatura apei. Chiar și puțin peste 30 de grade Celsius aceasta poate schimba structura mătăsii.

Poți folosi o husă pentru produse delicate, în funcție de mașina ta de spălat (dacă aceasta tinde să prindă sau să înoade rufele).

Spălarea la mână este cea mai recomandată dacă dorești să maximizezi durata de viață a produsului.

Mătasea își va păstra luciul, structura și proprietățile, doar dacă este îngrijită delicat.

Îți recomandăm să nu usuci produsele din mătase într-un uscător de rufe.

Dacă duci produsele la o curățătorie chimică, asigură-te că pot curăța și produse din mătase.

  • a se folosi detergent lichid cu pH neutru
  • a se spăla la mașină la program pentru rufe delicate la maxim 30°C
  • a se spăla manual la maxim 30°C
  • a se curăța chimic
  • a nu se utiliza produse pe baza de tricloretilenă
  • a se calca la temperatură scăzută
  • a nu se folosi înălbitor
  • a nu se usca în uscător de rufe

Pilotele și pernele cu umplutură din mătase

Gama noastră premium de perne și pilote umplute cu mătase reglează eficient temperatura corpului, ceea ce duce inevitabil la mai puțină transpirație în timpul somnului, ceea ce prezintă un risc mai mic ca umplutura de mătase să atragă acarienii de praf. Ca atare, acest lucru înseamnă că așternutul din mătase nu trebuie spălat la fel de regulat ca un set de așternut standard din bumbac sau poliester. Totuși îți recomandăm să aerisești produsul de minim 2 ori pe an. Aerisirea se va face pentru câteva ore, la umbră (ferit de razele directe ale soarelui). Acest lucru îi va permite produsului să respire și mătăsii să își recapete forma inițială. Dacă produsul devine vizibil murdar, atunci se spală doar local. Dacă o spălare locală nu este suficientă, atunci poți spăla ocazional, cu grijă, întreg produsul. În cazul spălării profesionale, solicită utilizarea de substanțe industriale de curățare adecvate.

Majoritatea produselor din mătase nu se calcă, dar dacă eticheta produsului menționează că este permisă călcarea sa, asigură-te că fierul de călcat nu are o temperatură mai mare de 150°C (setează pe treapta lână/mătase/poliester/viscoză). Pot fi folosiți aburii, dar la jet redus. Nu presa cu fierul de călcat și nu insista.

Dacă produsul se udă, usucă-l la temperatura camerei, ferit de razele soarelui sau de surse de căldură.

Folosește întotdeauna produsul înfățat, astfel vei proteja produsul și îl vei păstra mai igienic.

Depozitează produsul într-un loc uscat și răcoros, ferit de sursele de căldură.

Produs adăugat la wishlist

Respectarea drepturilor clienților și protejarea datelor cu caracter personal reprezintă un angajament important pentru Maia Home. Vom depune toate eforturile necesare pentru a prelucra datele tale în  siguranță. Fii la curent cu regulile pe care le aplicăm și parcurge: Termeni și CondițiiPolitica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și Politica de utilizare cookie-uri .