- 0 likes
- 993 views

Temperaturile scăzute din Septembrie ne-au forțat să scoatem păturile din dulap, să schimbăm hainele subțiri cu cele groase și să redescoperim papucii de care am uitat în timpul verii. În fiecare toamnă ne confruntăm cu problema de a aștepta să se dea drumul la căldura din calorifere. Până atunci trebuie să găsim modalități de a ne încălzi locuința.
Consumă alimente calde
Mâncărurile și băuturile reci trebuie înlocuite cu cele calde. De asemenea, este foarte important să îți întărești imunitatea. Mâncând mai des și mai cumpătat, se va îmbunătăți circulația sângelui și te va menține mai cald. Consumă mai multe alimente bogate în fier: fasole, mazăre, linte, hrișcă, roșii, morcovi, sfeclă, mere sau prune uscate.
Încălzește-ți și masează-ți picioarele
Masajul de calitate activează în mod eficient circulația sângelui. Masează-ți picioarele seara și vor fi calde toată noaptea. Acest lucru va elimina tensiunea acumulată în timpul zilei. Masajul întărește și imunitatea. Masează pe rând fiecare picior, ținându-l îndreptat în sus.
Papuci de casă - doar din fibre naturale
Când porți papuci din țesătură sintetică, vârful degetelor este probabil să rămână rece toată seara. Papucii din in, bumbac sau lână vor încălzi mai repede. Aceste fibre îmbunătățesc circulația sângelui și astfel picioarele se vor încălzi mai repede. Dacă picioarele tale tind să fie extrem de reci, nu alege papucii obișnuiți, ci o pereche de botoși care vor încălzi picioarele și deasupra gleznelor.
Cum să ai un pat mai cald?
Dacă folosești o plapumă sintetică, adaugă o pătură mai groasă la picioare. Dacă îți dorești să te așezi într-un pat cald - alege pături din fibre naturale (bumbac sau lână). Aceste materiale au o izolație termică bună și permeabilitate la aer, astfel așternutul va rămâne uscat fără a provoca o senzație de umiditate.