6 Sfaturi pentru a-ți îmbunătăți calitatea somnului

Pe măsură ce ritmul vieții devine mai rapid și nivelul de stres crește, poate deveni dificil să ai parte de o odihnă ușoară și de calitate. Diferite studii indică faptul că până la 20% din populație au probleme legate de  calitatea slabă a somnului sau insomnie. Cu toate acestea, uneori este suficient să faci mici modificări, care cumulate te vor ajuta să dormi mai bine și să te odihnești.

1. Redu cantitatea de lumină din dormitor

Nu uita să tragi draperiile sau jaluzelele înainte de a merge la culcare. In acest fel, lumina de la iluminatul stradal sau din curte nu va intra noaptea în dormitor, iar soarele nu te va trezi dimineața. De asemenea, dacă ai un televizor sau un computer în dormitor, stinge-l astfel încât ledurile acestora să nu rămână aprinse și să îți distragă atenția înainte de a adormi.

2. Alege pijamale din materiale naturale

Verifică materialele din care sunt făcute pijamalele. Atunci când alegeți o pereche de pijamale, se recomandă ca acestea să fie realizate din fibre naturale și să permită corpului să respire și să nu se supraîncălzească. Daca iarna poti alege pijamale mai lungi din lana sau bumbac, atunci in sezonul cald se sugerează să folosesti pijamale din mătase, in sau bambus.

3. Redu zgomotul ambiental

Un mediu liniștit este foarte important pentru un somn lin și odihnitor. Dacă ai un somn mai sensibil, încearcă să limitezi sunetele străine. Asigură-te că închizi ferestrele și gurile de aerisire din dormitor. Închiderea draperiilor pe timp de noapte va reduce, de asemenea, puțin sunetul care vine din exterior. Dacă zgomotele exterioare încă te împiedică să adormi, încearcă dopurile pentru urechi.

4. Temperatura corecta a camerei

Pentru a obține un somn de calitate pe tot parcursul nopții, temperatura din dormitor trebuie să fie în jur de 20-22 de grade Celsius. Dacă aceasta este mai scăzută decât cea specificată, este probabil să te trezești în timpul nopții pentru a te înveli. Dacă dormitorul este prea cald, va fi greu să adormi și vei începe să transpiri. Daca ai posibilitatea, este indicat sa reglezi temperatura în dormitor cu cel puțin o oră înainte de culcare.

5. Așternuturi din materiale naturale

Mai mult de jumătate din corpul uman este format din apă, care se evaporă prin piele pentru a ne răcori. Noaptea, o parte din această umiditate se evaporă și se acumulează în așternut. Senzația de umiditate perturbă tiparele de somn, așa că evită lenjeriile de pat din țesături sintetice, cum ar fi poliesterul, care captează căldura și umezeala. Pentru cei predispuși la transpirație, se recomandă să aleagă o pătură de lână, deoarece absoarbe și evaporă bine umezeala.

6. Crează-ți o rutină de culcare

Poate fi o baie caldă, exerciții de respirație, de yoga sau meditație. Pentru a menține un ritm bun de somn, este important să mergi la culcare și să te treziști la ore fixe. De asemenea, ar trebui să te culci când simți că ești obosit, doar să nu o faci prea târziu. Vârful producției de melatonină este de la miezul nopții până la ora opt dimineața, așa că este indicat să te culci înainte de miezul nopții.

Produs adăugat la wishlist

Respectarea drepturilor clienților și protejarea datelor cu caracter personal reprezintă un angajament important pentru Maia Home. Vom depune toate eforturile necesare pentru a prelucra datele tale în  siguranță. Fii la curent cu regulile pe care le aplicăm și parcurge: Termeni și CondițiiPolitica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și Politica de utilizare cookie-uri .